Annelies Eggern

Annelies is dansdocente en heeft de liefde voor dans geërfd van haar mama Mia Callewaert.

Ze begon als vierjarig meisje met ballet, op haar zestiende werd ze toegelaten aan de kunsthumaniora voor dans in Gent (nu Muda) en vervolgens studeerde ze aan het Hoger Instituut voor Dans in Lier (nu Artesis Hogeschool Antwerpen). Hierna gaf Annelies vijf jaar klassiek ballet en jazzdans aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. Sinds 2007 is Annelies lerares aan de Harelbeekse Academie Podiumkunsten (H.A.P!) waar ze tot op heden instaat voor pré-dans, dansinitiatie, jazzdans en klassiek ballet.

Als danseres was Annelies onder meer verbonden aan de Compagnie Stichting Klassieke Dans uit Sint-Niklaas en Compagnie Phuide in Brugge. In juni 2013 vertolkte ze één van de hoofdrollen van L’enfant roi in Capitool Gent; een choreografie van Nicole Kohler. Daarnaast danste Annelies ook in choreografieën van Aimé De Lignière, Christian Dedeene, Marc Vanrunxt, Ian Steyn, Pol Coussement, Philippe Van Huffel, Sandra Dehertogh, … .

Zelf stond Annelies ook in voor verschillende choreografieën, onder meer voor operettes, musicals, de Reiefeesten in Brugge en de Kattenstoet in Ieper. Het choreografisch talent van Annelies bleef niet onopgemerkt, in 2002 won ze de nationale KBC-prijs voor jong choreografen met de creatie It’s Life. Voor Ballet Attitude creëerde Annelies samen met mama Mia vele shows, zoals Cirque Magique, The Sound of Music, It’s Life, Seasons, Rood, Let me entertain you, De Notenkraker, Dancing Queen, Sleeping Beauty,… .

Annelies schoolt zich nog steeds bij, ze focust zich hierbij vooral op de Vaganova-stijl binnen het klassiek ballet, onder andere bij Kiril Malenhounov, Hans Joachim Tappendorf en Kimmy Lauwens, Joëlle Auspert, Glen Lambrecht, Alessandra Spada… Tijdens de lessen wil ze aan haar leerlingen een zo goed mogelijke en juiste balletopleiding geven. Het is voor Annelies belangrijk haar leerlingen te laten inzien dat door het volgen van een degelijke klassieke balletopleiding, het veel makkelijker is om andere dansstijlen aan te leren.