Mia Callewaert

Mia Callewaert is de bezielster van Ballet Attitude. Ze heeft de artistieke leiding van Attitude Kruishoutem en assisteert bij Attitude Tielt

Van kindsbeen af volgde Mia balletlessen in Tielt bij mevrouw Erna Parmentier en mevrouw Diane Vandenborre. Op haar 18de startte ze pedagogische studies en vervolmaakte ze gedurende enkele jaren haar danstalent in het Bolsiusinstituut van Kortrijk. Mia heeft zich in de loop der jaren continu bijgeschoold en volgde vele stages bij befaamde danspedagogen zoals Pjotr Nardelli, Jerry Ames, Marinella Pañeda, Ian Steyn-Dutoit, Hans Joachim Tappendorf en Kiril Malehounov. Steeds bijscholen is nog steeds een must en de zoektocht naar nieuw en beter eindigt nooit!

Mia heeft een passie voor kunst, en dans en lesgeven doorkruisen haar leven. Als kleuterjuf gaf ze gym en bewegingsexpressie aan kinderen van basisschool ’t Nieuwland in Tielt. Ze kent als kleuter- en gymjuf perfect de leefwereld van jonge kinderen en weet hen steeds te prikkelen op speelse wijze met het oog op de totale ontwikkeling van ieder kind. Haar talent werd al snel opgemerkt; in 1978 vroeg de toenmalige schepen van sport in Kruishoutem haar of ze ook een tweetal uur balletles kon geven in de nieuwe sporthal. Ballet Attitude startte hierop met 13 dansertjes.

Dankzij de professionele danslessen en vele mond-aan-mond-reclame verwierf Ballet Attitude een stevige basis in Kruishoutem. Met de hulp van dochter Annelies werd later ook in Tielt een afdeling van Ballet Attitude opgericht.

Bij Ballet Attitude geeft Mia dansles aan de jongste dansertjes tot en met de groep klassiek 4. Tijdens het lesgeven probeert ze op een speelse wijze vooral de lichaamsbewustwording te verruimen. De fijne en grove motoriek worden via expressie en ritmisch bewegen op leuke muziek verbeterd. Er wordt aandacht besteed aan psychomotoriek en concentratie, relaxatie gebeurt aan de hand van Sherbone-technieken en stretchoefeningen.

Ze gaf ook workshops kleuterdans aan hogeschool Vives  in Tielt.

Met Ballet Attitude heeft ze in de loop der jaren verschillende optredens verzorgd, zowel in binnen-als buitenland. Ballet Attitude was onder meer te gast in Spanje, Duitsland en Bulgarije en kon er op veel bijval rekenen.