Ballet Attitude

Vind ons leuk! facebook

Lesgevers

MIA CALLEWAERT

Mia Callewaert is de bezielster van Ballet Attitude. Ze heeft de artistieke leiding van Attitude Kruishoutem en assisteert bij Attitude Tielt

Van kindsbeen af volgde Mia balletlessen in Tielt bij mevrouw Erna Parmentier en mevrouw Diane Vandenborre. Op haar 18de startte ze pedagogische studies en vervolmaakte ze gedurende enkele jaren haar danstalent in het Bolsiusinstituut van Kortrijk. Mia heeft zich in de loop der jaren continu bijgeschoold en volgde vele stages bij befaamde danspedagogen zoals Pjotr Nardelli, Jerry Ames, Marinella Pañeda, Ian Steyn-Dutoit, Hans Joachim Tappendorf en Kiril Malehounov. Steeds bijscholen is nog steeds een must en de zoektocht naar nieuw en beter eindigt nooit!

Mia heeft een passie voor kunst, en dans en lesgeven doorkruisen haar leven. Als kleuterjuf gaf ze gym en bewegingsexpressie aan kinderen van basisschool ’t Nieuwland in Tielt. Ze kent als kleuter- en gymjuf perfect de leefwereld van jonge kinderen en weet hen steeds te prikkelen op speelse wijze met het oog op de totale ontwikkeling van ieder kind. Haar talent werd al snel opgemerkt; in 1978 vroeg de toenmalige schepen van sport in Kruishoutem haar of ze ook een tweetal uur balletles kon geven in de nieuwe sporthal. Ballet Attitude startte hierop met 13 dansertjes.

Dankzij de professionele danslessen en vele mond-aan-mond-reclame verwierf Ballet Attitude een stevige basis in Kruishoutem. Met de hulp van dochter Annelies werd later ook in Tielt een afdeling van Ballet Attitude opgericht.

Bij Ballet Attitude geeft Mia dansles aan de jongste dansertjes tot en met de groep klassiek 4. Tijdens het lesgeven probeert ze op een speelse wijze vooral de lichaamsbewustwording te verruimen. De fijne en grove motoriek worden via expressie en ritmisch bewegen op leuke muziek verbeterd. Er wordt aandacht besteed aan psychomotoriek en concentratie, relaxatie gebeurt aan de hand van Sherbone-technieken en stretchoefeningen.

Ondertussen geeft Mia ook zelf workshops kleuterdans aan hogeschool Vives (nu Katho) in Tielt.

Mia heeft ruim 50 jaar danservaring en staat in voor de artistieke leiding van Ballet Attitude in Kruishoutem. Met Ballet Attitude heeft ze in de loop der jaren verschillende optredens verzorgd, zowel in binnen-als buitenland. Ballet Attitude was onder meer te gast in Spanje, Duitsland en Bulgarije en kon er op veel bijval rekenen.

 

ANNELIES EGGERN

Annelies is dansdocente en heeft de liefde voor dans geërfd van haar mama Mia Callewaert.

Ze begon als vierjarig meisje met ballet, op haar zestiende werd ze toegelaten aan de kunsthumaniora voor dans in Gent (nu Muda) en vervolgens studeerde ze aan het Hoger Instituut voor Dans in Lier (nu Artesis Hogeschool Antwerpen). Hierna gaf Annelies vijf jaar klassiek ballet en jazzdans aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. Sinds 2007 is Annelies lerares aan de Stedelijke Academie Peter Benoît in Harelbeke waar ze tot op heden instaat voor pré-dans, dansinitiatie, jazzdans en klassiek ballet.

Als danseres was Annelies onder meer verbonden aan de Compagnie Stichting Klassieke Dans uit Sint-Niklaas en Compagnie Phuide in Brugge. In juni 2013 vertolkte ze één van de hoofdrollen van L’enfant roi in Capitool Gent; een choreografie van Nicole Kohler. Daarnaast danste Annelies ook in choreografieën van Aimé De Lignière, Christian Dedeene, Marc Vanrunxt, Ian Steyn, Pol Coussement, Philippe Van Huffel, Sandra Dehertogh, ... .

Zelf stond Annelies ook in voor verschillende choreografieën, onder meer voor operettes, musicals, de Reiefeesten in Brugge en de Kattenstoet in Ieper. Het choreografisch talent van Annelies bleef niet onopgemerkt, in 2002 won ze de nationale KBC-prijs voor jong choreografen met de creatie It’s Life. Voor Ballet Attitude creëerde Annelies samen met mama Mia vele shows, zoals Cirque Magique, The Sound of Music, It’s Life, Seasons, , Rood, Let me entertain you, … .

Annelies schoolt zich nog steeds bij, ze focust zich hierbij vooral op de Vaganova-stijl binnen het klassiek ballet, onder andere bij Kiril Malenhounov, Hans Joachim Tappendorf en Kimmy Lauwens. Tijdens de lessen wil ze aan haar leerlingen een zo goed mogelijke en juiste balletopleiding geven. Het is voor Annelies belangrijk haar leerlingen te laten inzien dat door het volgen van een degelijke klassieke balletopleiding, het veel makkelijker is om andere dansstijlen aan te leren.

 

GILLIAN LIBBRECHT

Gillian Libbrecht volgde een opleiding in aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. Tijdens die periode werkte ze samen met heel wat gerenommeerde en internationale dansers, leerkrachten en choreografen.

Na haar studies in Antwerpen, maakte Gillian deel uit van het artistieke team van het internationale dansfestival 'Interdans' en was ze op tv te zien in de VTM-productie 'Jonge Zwanen'.

Gillian volgde daarnaast ook nog een dansopleiding in Boston aan de Koltun Ballet Academy onder de directie van voormalige sterdansers en nam deel aan de wereldbekende balletcompetitie YAGP.

Bij Ballet Attitude assisteert Gillian tijdens de lessen klassiek ballet en pointes voor elf- tot veertienjarigen.

ARNE SCHÖGLER  

Studeerde af aan de Koninklijke Balletschool en aan de danshogeschool Antwerpen (muziek-dans-woord). Een man met veel talent! Hij geeft les aan diverse academies en specialiseerde zich in musical. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk!

Arne geeft les in Kruishoutem aan +12 jaar.

VEERLE VERBRUGGHE

Veerle startte op zevenjarige leeftijd bij Ballet Attitude. Sindsdien volgde ze verschillende stages om haar techniek bij te schaven en danste ze alle voorstellingen mee, waaronder ook een paar hoofdrollen.
Veerle is afgestudeerd als Master in de Farmaceutische Zorg en volgde daarna een Specifieke Lerarenopleiding. Bij Ballet Attitude verzorgt ze de jazzlessen in Tielt.

ISMAIL SHAHKAAR MUGHAL

Shahkaar Mughal raakte al op jonge leeftijd verslaafd aan dansen door het bewonderen van bewegingen en performers in muziekvideo's op televisie. Op tienjarige leeftijd begon hij echter danslessen te volgen vanwege het gebrek aan mogelijkheden en de beperkte dansscène in zijn stad Blankenberge, dus begon hij tot zelfstudie door online tutorials te bekijken.

Op 17-jarige leeftijd wist hij dat hij een carrière in de dans wilde nastreven, met als belangrijkste focus streetdance.

Na zijn verhuizing naar Gent op 18-jarige leeftijd werd hij een toegewijd lid van de UC Crew. Daar deed hij kennis en ervaring op in de dansindustrie.

Ondertussen had hij het voorrecht om op te treden voor grote artiesten als Skrillex, David Guetta, Afrojack, Netsky, Dimitry Vegas en Like Mike. Hij had ook de kans om samen te werken met verschillende bedrijven zoals Audi, Global Village (Dubai), Tomorrowland.

Vanaf nu woont Shahkaar terug in België en werkt hij als danser, terwijl hij zich nog steeds graag wil ontwikkelen als danser/persoon.

Shahkaar gaf les op verschillende scholen in België, Dubai en het Verenigd Koninkrijk. Hij gebruikt zijn eigen creatieve choreografische vaardigheden om frisse bewegingen te produceren die jonge dansers kunnen uitvoeren in showcases en wedstrijden.

SHARON BIEBUYCK Sharon Biebuyck

Sharon Biebuyck startte op 6 jarige leeftijd met ballet. Ze startte met dansen bij Ballet Guirlandes in Oostrozebeke. Daarnaast volgde ze stages en workshops over heel België en danst al een aantal jaar bij Attitude.

Bij Attitude is ze manusje van alles en verzorgt ze onder andere de social media.

Sharon staat in voor de lessen KEEP FIT voor volwassenen en een aantal klassieke lessen.

SIMON DEJAEGHERE

Vanaf heden geeft Simon Dejaeghere de hiphop / break lessen in Tielt. Dit doet hij samen met Lennert.
Deze lessen zijn op zaterdag.
[Simon heeft al 16 jaar break-ervaring, geeft 10 jaar les en nam deel aan vele (inter)nationale competities. Hij won ook al 2 x het Belgisch Redbull kampioenschap]