Ballet Attitude

Vind ons leuk! facebook

Lesgevers

MIA CALLEWAERT

Mia Callewaert is de bezielster van Ballet Attitude. Ze heeft de artistieke leiding van Attitude Kruishoutem en assisteert bij Attitude Tielt

Van kindsbeen af volgde Mia balletlessen in Tielt bij mevrouw Erna Parmentier en mevrouw Diane Vandenborre. Op haar 18de startte ze pedagogische studies en vervolmaakte ze gedurende enkele jaren haar danstalent in het Bolsiusinstituut van Kortrijk. Mia heeft zich in de loop der jaren continu bijgeschoold en volgde vele stages bij befaamde danspedagogen zoals Pjotr Nardelli, Jerry Ames, Marinella Pañeda, Ian Steyn-Dutoit, Hans Joachim Tappendorf en Kiril Malehounov. Steeds bijscholen is nog steeds een must en de zoektocht naar nieuw en beter eindigt nooit!

Mia heeft een passie voor kunst, en dans en lesgeven doorkruisen haar leven. Als kleuterjuf gaf ze gym en bewegingsexpressie aan kinderen van basisschool ’t Nieuwland in Tielt. Ze kent als kleuter- en gymjuf perfect de leefwereld van jonge kinderen en weet hen steeds te prikkelen op speelse wijze met het oog op de totale ontwikkeling van ieder kind. Haar talent werd al snel opgemerkt; in 1978 vroeg de toenmalige schepen van sport in Kruishoutem haar of ze ook een tweetal uur balletles kon geven in de nieuwe sporthal. Ballet Attitude startte hierop met 13 dansertjes.

Dankzij de professionele danslessen en vele mond-aan-mond-reclame verwierf Ballet Attitude een stevige basis in Kruishoutem. Met de hulp van dochter Annelies werd later ook in Tielt een afdeling van Ballet Attitude opgericht.

Bij Ballet Attitude geeft Mia dansles aan de jongste dansertjes tot en met de groep klassiek 4. Tijdens het lesgeven probeert ze op een speelse wijze vooral de lichaamsbewustwording te verruimen. De fijne en grove motoriek worden via expressie en ritmisch bewegen op leuke muziek verbeterd. Er wordt aandacht besteed aan psychomotoriek en concentratie, relaxatie gebeurt aan de hand van Sherbone-technieken en stretchoefeningen.

Ondertussen geeft Mia ook zelf workshops kleuterdans aan hogeschool Vives (nu Katho) in Tielt.

Mia heeft ruim 50 jaar danservaring en staat in voor de artistieke leiding van Ballet Attitude in Kruishoutem. Met Ballet Attitude heeft ze in de loop der jaren verschillende optredens verzorgd, zowel in binnen-als buitenland. Ballet Attitude was onder meer te gast in Spanje, Duitsland en Bulgarije en kon er op veel bijval rekenen.

 

ANNELIES EGGERN

Annelies is dansdocente en heeft de liefde voor dans geërfd van haar mama Mia Callewaert.

Ze begon als vierjarig meisje met ballet, op haar zestiende werd ze toegelaten aan de kunsthumaniora voor dans in Gent (nu Muda) en vervolgens studeerde ze aan het Hoger Instituut voor Dans in Lier (nu Artesis Hogeschool Antwerpen). Hierna gaf Annelies vijf jaar klassiek ballet en jazzdans aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. Sinds 2007 is Annelies lerares aan de Stedelijke Academie Peter Benoît in Harelbeke waar ze tot op heden instaat voor pré-dans, dansinitiatie, jazzdans en klassiek ballet.

Als danseres was Annelies onder meer verbonden aan de Compagnie Stichting Klassieke Dans uit Sint-Niklaas en Compagnie Phuide in Brugge. In juni 2013 vertolkte ze één van de hoofdrollen van L’enfant roi in Capitool Gent; een choreografie van Nicole Kohler. Daarnaast danste Annelies ook in choreografieën van Aimé De Lignière, Christian Dedeene, Marc Vanrunxt, Ian Steyn, Pol Coussement, Philippe Van Huffel, Sandra Dehertogh, ... .

Zelf stond Annelies ook in voor verschillende choreografieën, onder meer voor operettes, musicals, de Reiefeesten in Brugge en de Kattenstoet in Ieper. Het choreografisch talent van Annelies bleef niet onopgemerkt, in 2002 won ze de nationale KBC-prijs voor jong choreografen met de creatie It’s Life. Voor Ballet Attitude creëerde Annelies samen met mama Mia vele shows, zoals Cirque Magique, The Sound of Music, It’s Life, Seasons, , Rood, Let me entertain you, … .

Annelies schoolt zich nog steeds bij, ze focust zich hierbij vooral op de Vaganova-stijl binnen het klassiek ballet, onder andere bij Kiril Malenhounov, Hans Joachim Tappendorf en Kimmy Lauwens. Tijdens de lessen wil ze aan haar leerlingen een zo goed mogelijke en juiste balletopleiding geven. Het is voor Annelies belangrijk haar leerlingen te laten inzien dat door het volgen van een degelijke klassieke balletopleiding, het veel makkelijker is om andere dansstijlen aan te leren.

 

GILLIAN LIBBRECHT

Gillian Libbrecht is pas laat in het lager onderwijs gestart met dansen. Het was voor haar dan ook een complete verrassing toen ze aangenomen werd voor het eerste jaar van de opleiding hedendaagse dans aan de kunsthumaniora in Wilrijk. Na een jaar hard werken werd ze toegelaten tot de Koninklijke Balletschool in Antwerpen.

Tijdens haar opleiding werkte ze samen met heel wat gerenommeerde en internationale dansers, leerkrachten en choreografen. Gillian liep stages in Parijs, Mainz, Amsterdam, Praag, Barcelona, Boston en Polen.

Na haar studies in Antwerpen, maakte Gillian deel uit van het artistieke team van het internationale dansfestival 'Interdans' en was ze op tv te zien in de VTM-productie 'Jonge Zwanen'.

Gillian volgde daarnaast ook nog een dansopleiding in Boston aan de Koltun Ballet Academy onder de directie van voormalige sterdansers en nam deel aan de wereldbekende balletcompetitie YAGP.

Bij Ballet Attitude assisteert Gillian tijdens de lessen klassiek ballet en pointes voor elf- tot veertienjarigen.

ARNE SCHÖGLER  

Studeerde af aan de Koninklijke Balletschool en aan de danshogeschool Antwerpen (muziek-dans-woord). Een man met veel talent! Hij geeft les aan diverse academies en specialiseerde zich in musical. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk!

Arne geeft les in Kruishoutem aan +12 jaar.

BRUNO DE ROUCK

Bruno is een toegewijde hiphop-leraar met internationale danservaring. Hij startte met dansen op zijn 14 jaar. Hij breidde zijn danskennis uit met andere stijlen zoals ballet, moderne dans, salsa, tango, hedendaagse,.. en werd zo een zeer veelzijdige danser. Op 18-jarige leeftijd nam hij heel aan SYTYCD en hij behaalde de top7 (jongens).

Intussen deed hij zeer veel ervaring op en mocht hij dansen bij bekende artiesten zoals David Guetta, Steve Aoki, Netsky, Hardwell, Tiesto, Yves V, Skrillex, Martin Solveig, Dimitri Vegas & Like Mike, Armin Van Buuren, Kaskade, Afrojack, Martin Garrix, Avicii, Vijay,...  

Zijn originele choreo's met diverse uitdagingen zijn uniek. Hij geeft hiphiplessen op vrijdag in Kruishoutem en Tielt. 

https://www.youtube.com/watch?v=tmpjpmfZvdw

 

 

VEERLE VERBRUGGHE

Veerle startte op zevenjarige leeftijd bij Ballet Attitude. Sindsdien volgde ze verschillende stages om haar techniek bij te schaven en danste ze alle voorstellingen mee, waaronder ook een paar hoofdrollen.
Veerle is afgestudeerd als Master in de Farmaceutische Zorg en volgde daarna een Specifieke Lerarenopleiding. Bij Ballet Attitude verzorgt ze de jazzlessen in Tielt.

EMMA VANDENDAELE

Emma startte op 9- jarige leeftijd bij ballet Attitude en volgde verschillende stages om de techniek te verbeteren.

Ze is afgestudeerd als kleuteronderwijzeres en lerares lager onderwijs. De afgelopen drie jaar gaf Emma kleutersportkampen in Ingelmunster en Meulebeke.

In september 2014 volgde ze een cursus Multimove, dus ze heeft al heel wat bewegingslessen gegeven. Sinds 2002 heeft ze alle voorstellingen van Attitude meegedanst, waarvan een aantal hoofdrollen.

Ze neemt de barrelessen op donderdag in Tielt voor haar rekening.

SHARON BIEBUYCK Sharon Biebuyck

Sharon Biebuyck startte op 6 jarige leeftijd met ballet. Ze volgde stages en workshops over heel België en danst al een aantal jaar bij Attitude. Sharon heeft kennis van klassiek ballet, tango, swing, oosterse dans, moderne dans, hedendaagse dans, cabaret, showdance, pilates, aerobic enz.

Ze volgde stages in Antwerpen bij H.J. Tappendorf (klassiek), Isabelle Beernaert (modern), June Schlosser (klassiek), Audrey Pascal (modern), Shirley Esseboom (klassiek),... In Leuven bij Ian Steyn Du Toit en Johan Goessens en in Yantra te Brussel bij Sonia Sukama (klassiek), Pierre-Noel Bright (jazz) en Maria Zucconi (hedendaags). Ook Glen Lambrecht, Jeroen Hofmans en Hiroshi Wakamatsu hadden een grote bijdrage aan haar vorming.

Bij Attitude is ze manusje van alles en verzorgt ze onder andere de social media.

Sharon staat in voor de lessen KEEP FIT voor volwassenen en een aantal klassieke lessen voor jongeren van 10-14 jaar.